Direktlänk till inlägg 23 oktober 2008
Choklad- och hasselnötskaka med romrussingrädde Ingredienser
10 bitar
150 g hasselnötter
150 g mörk choklad
75 g smör
0,5 dl mörk rom
6 st ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
Romrussingrädde:
100 g russin
1 dlmörk rom
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1. Kaka: Sätt ugnen på 200°. Rosta nötterna i en långpanna ca 10 minuter. Gnugga av skalen i en torr handduk. Grovhacka nötterna. Sänk värmen till 175°.
2. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull på svag värme under omrörning. Låt svalna. Rör ner rom.
3. Skilj på gulor och vitor. Vispa gulorna med socker tills det blir ljust och luftigt. Blanda ner äggulevispet i chokladsmeten. Blanda nötter, mjöl, kakao och bakpulver och rör ner blandningen i smeten.
4. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner dem i smeten. Kläm fast ett smort bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
5. Romrussingrädde: Värm russin och rom i en kastrull. Dra av kastrullen strax innan det börjar koka. Låt russinen dra i rommen över natten. Vispa grädde och florsocker Rör ner romrussin strax före servering.
6. Pudra lite kakao över kakan och servera med romrussingrädde.
Lite gott till helgen-varsågoda
Massage har nog de allra flesta varit på någon Och nu känner jag - efter en tids ont-i rygge...
Japp nu är det dags att ta ännu en tur med min gamla vän ( nåja ) Sj Över 5 tim resa ska det bli . Håll tummarna att det går bra. Men solen skiner ju =) Tjingeling ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|