Direktlänk till inlägg 5 november 2008
Krämiga kokosmuffins
12 muffins
De här snövita muffinsen smakar sött och friskt av kokos och lime.
90 g smör, rumstempererat
½ dl (25 g) krämig kokosmjölk
1 ¼ dl (115 g) strösocker
2 ägg
1 ²/³ dl (100 g) Kungsörnens extra fint vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl (25 g) riven kokos
Rivet skal av 1 lime
2 msk mjölk
Garnering:
150 g cream cheese
¾ dl (50 g) florsocker
2 tsk saft av lime
1 dl (40 g) kokosflingor
Gör så här:
1. Sätt först ugnen på 180°C. Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar.
2. Vispa smör, kokosmjölk och socker i en skål till en ljus, fluffig smet. Vispa sedan i äggen, ett i taget.
3. Rör ner mjöl och bakpulver. Tillsätt sedan riven kokos, limeskal och mjölk. Skeda över smeten i pappersformarna.
4. Grädda cirka 17 minuter, tills muffinen har rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är färdiga med hjälp av en provsticka.
5. Lägg över de färdiggräddade muffinsen på galler att svalna.
6. Vispa ihop cream cheese, florsocker och limesaft i en skål. Ringla glasyren på muffinsen och strö över generöst med kokosflingor.
Dessa muffins va det smaskigaste jag smakat på länge, dock hoppade jag över kokos i smekten den va god ändå utav kokosmjölken
Lycka till
Massage har nog de allra flesta varit på någon Och nu känner jag - efter en tids ont-i rygge...
Japp nu är det dags att ta ännu en tur med min gamla vän ( nåja ) Sj Över 5 tim resa ska det bli . Håll tummarna att det går bra. Men solen skiner ju =) Tjingeling ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|