Direktlänk till inlägg 19 november 2008
Saffran 1,0 gram
Gräddfil 3,0 dl
Vatten 1,5 dl
Ägg 1,0 styck
Vetemjöl 7,0 dl
Strösocker 1,0 dl
Bakpulver 5,0 tsk
Margarin (fast) 135,0 gram
Russin 2,0 dl
sötmandel 50,0 gram
pärlsocker 1,0 msk
ströbröd till form
1 )Sätt ugnen på 175°C.
Smöra och bröa en ugnspanna.
Skålla (koka någon minut) mandeln.
Skölj lätt i kallt vatten och tryck sedan ut mandeln ur skalet med fingrarna.
Hacka och blanda med pärlsocker.
2 )Blanda gräddfil, vatten, ägg och saffran i en stor bunke.
3 ) Blanda i en annan bunke vetemjöl, socker och bakpulver. Skär margarinet i mindre bitar och tillsätt. Knåda med fingrarna till en smuldeg. Blanda ner russin.
4) Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
Häll över i långpannan.
Strö över mandelsockret.
Grädda 40 minuter i ugn till vacker färg och tills ytan spruckit upp lite grann.
Ta ut och låt svalna något.
Skär i rutor ca 5x6 cm.
Massage har nog de allra flesta varit på någon Och nu känner jag - efter en tids ont-i rygge...
Japp nu är det dags att ta ännu en tur med min gamla vän ( nåja ) Sj Över 5 tim resa ska det bli . Håll tummarna att det går bra. Men solen skiner ju =) Tjingeling ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|