Hacked.

Direktlänk till inlägg 16 december 2008

Intervju Nr 2 denna veckan

Av Bitch - 16 december 2008 21:24

Inspriation för tjejjer i It branchen

Womentor: "Det här är världens roligaste projektledarjobb"


 Arbetet med att forma nästa upplaga av Womentor är i full gång. Nu är det klart med 25 adepter och lika många mentorer. En delseger för projektledaren Ulrika Strömqvist.


 

 Hur långt har ni kommit i planeringen med programmet?
– Nu har vi 25 adepter och lika många mentorer klara. De är matchade mot varandra så att varje adept har fått sin egen mentor och de har också fått i uppgift att ta en första kontakt innan första formella träffen i slutet av januari. 

Vilken typ av chefer är det som är aktuella för mentorprogrammet?
– Det är blandat. Det är tjejer som har tagit sina första kliv som chefer och men också några som är mer seniora. Det finns representanter från såväl teknik- och försäljningssidan som personer som har erfarenhet från koncernfunktioner såsom HR och information. 

Vem sköter urvalet?
– Det är företagen själva som deltar som gör urvalet genom egna processer. Sedan nominerar de också in minst två mentorer till programmet, så att vi kan matcha dem utifrån adepternas behov. 

Hur ser programmet ut?
– Det kommer att vara fem träffar under programmets gång som sträcker sig under ett år. Första träffen blir en slags introduktion kring vad det innebär att vara adept och mentor, där alla utgår från sina egna förutsättningar. Sedan blir det tre heldagsseminarier med olika teman, som vision och värderingar, motivation och drivkrafter, och kommunikation i ledarskap. Dessutom så träffas adept och mentor en gång i månaden under två timmar. 

Hur började Womentorprogrammet?
– Womentor startade 2006 när dåvarande regeringen ville att jämställdheten skulle bli bättre inom it- och telekomsektorn. Kommunikationsmyndigheten PTS fick då som uppdrag att driva ett mentorsprogram för kvinnliga chefer. Det kom att bli lyckat vilket gjort att It- och telekomföretagen drivit programmet vidare. Redan från början fanns idén med att de deltagande företagen själva ska vara aktiva genom att sätta upp mål och jobba medvetet mot att öka antalet kvinnliga chefer. 

Hur är det att jobba med detta?
– Det här är världens roligaste projektledarjobb! Jag jobbade med Womentor första året det startade, och nu i år tar jag hand om det igen. Jag kommer från ledarutvecklingsföretaget Ardida som håller i planeringen av programmet och ser till att genomföra det praktiskt. 

Vilken återkoppling har ni fått från deltagarna?
– Många deltagare har uttryckt att de tycker att det är fantastiskt att få tid för egen utveckling och reflektion tillsammans med sina mentorer. Och det intressanta är att även mentorerna brukar säga att de får ut lika mycket som adepterna. Dessutom lyfter många fram nätverket som de får tillgång till. Tjejerna från första året träffas fortfarande regelbundet.

Fakta

Här är listan med alla tjejer som är med i Womentor 3.0

Dessa företag deltar i Womentor 3.0


BT Nordics Ltd
CapGemini Sverige AB
Cisco Systems Sweden AB
EDB Business Partner Sverige AB
Ericsson AB
ESRI S-GROUP
Fujitsu Services AB
Hewlett-Packard Sverige AB
IBM Svenska AB
IFS World Operations AB
InfoCare Service AB
Kentor AB
Microsoft AB
Net Insight AB
Netlight Consulting AB
Relacom AB
Sogeti Sverige AB
Steria AB
TDC Sverige AB
Teracom AB
ÅF Infrastruktur AB



//Missy

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bitch - 3 mars 2012 17:41


This blogger just got owned by Michael. Fniss! <3   ...

Av Bitch - 2 mars 2012 23:53

                                           Massage har nog de allra flesta varit på någon                                                                                                         Och nu känner jag - efter en tids ont-i rygge...

Av Bitch - 29 februari 2012 22:42


   Mannen's kalas ikväll blev så lyckat   Det känns så roligt när man har stått i köket så gott som hela dagen och fixat , att gästerna sedan tycker det är gott och blir glada. Även dom båda tårtorna blev bra och jag fick beröm för dom  .   M...

Av Bitch - 29 februari 2012 16:03


                                                                      Grattis grattis raring- Idag får du äntligen fylla år på RÄTT dag      Jag har gjort en tårta i form av en Wii handkontroll och jag håller på med en större tårta där det b...

Av Bitch - 28 februari 2012 08:42

 Japp nu är det dags att ta ännu en tur med min gamla vän ( nåja ) Sj                                                       Över 5 tim resa ska det bli . Håll tummarna att det går bra. Men solen skiner ju =)   Tjingeling ...

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg ?
 Google
 Genom faccebook
 Genom hajpa
 Genom vänner som tipsat om bloggen
 Annat
 Har följt din blogg sen starten

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Gästboken-skriv gärna en rad

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Håll reda på tiden

Kategorier

Arkiv

Bloggar

Reklam

Länkar

RSS

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards