Direktlänk till inlägg 21 mars 2009
Fisk och griskött fungerar förvånansvärt bra ihop.
Torsk med baconröra
1 paket bacontärnignar.
1 lök.
300g potatis.
1 msk kalvfond.
2 lagerblad.
Vatten.
Salt och peppar.
2 rödbetor.
1 msk olivolja.
1 tsk balsamvinäger.
300g torskfile.
En skvätt vitt vin.
2 tsk smör.
Gräslök.Skala och tärna lök och potatis. Stek bacontärningarna i en gryta. Tillsätt sedan lök, potatis, kalvfond och lagerblad. Häll i så mycket vatten att det täcker. Salta och peppra. Låt koka under lock en timme.
Skala och tärna rödbetorna. Blanda tärningarna med olivojla, balsamvinäger, salt och peppar och baka dem sedan i ugn ca 30 minuter på 200 grader.
Skär torsken i portionsstora bitar. Lägg torskbitarna i en smord ugnsfast form. Slå över lite vitt vin, samt salt och peppar. Fisken bakas i ca 10 minuter på 200 grader.
När allt är färdigt placeras torsken på en bädd av baconröra. Strö rödbetor runt om. Dekorera varje tallrik med en klick smör och hackad gräslök.
Serveras t.ex med bröd eller bullar.Låt väl smaka- bra lördagsmat kanske
Massage har nog de allra flesta varit på någon Och nu känner jag - efter en tids ont-i rygge...
Japp nu är det dags att ta ännu en tur med min gamla vän ( nåja ) Sj Över 5 tim resa ska det bli . Håll tummarna att det går bra. Men solen skiner ju =) Tjingeling ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|