Direktlänk till inlägg 10 maj 2009
Kolasås
1 burk kondenserad mjölk
Rabarber
200 g rabarber
3 dl strösocker
3 dl vatten
Macarones (räcker till fler)
130 g florsocker
70 g mandelmjöl (finmalen, skålad sötmandel)
80 g äggvita
25 g strösocker
Fyllning
50 g smör
1 äggula
¾ dl florsocker
250 g jordgubbar
Sätt ner burken med kondenserad mjölk i en kastrull med vatten och koka den i 2 timmar. Ta ur burken och låt den kallna i kylen.
Värm ugnen till 150 C. Skala rabarbern och skär den i 8 bitar, lägg den i en ugnsfast form. Koka upp socker och vatten och häll det över rabarbern, ugnsbaka i ca 10 minuter tills rabarbern är mjuk med ett litet tuggmotstånd. Låt rabarbern svalna i lagen.
Blanda florsocker och mandelmjöl.
Vispa äggvitan och strösockret tills den är helt fast och att du kan vända den upp och ner utan att den rinner ut. Vänd ner mandelmjöl och florsockret försiktigt i äggvitan. Lägg massan i en spritspåse. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och pensla det med lite olja. Spritsa små toppar om ca 4 cm i diameter och låt dem stå ca 15 minuter. Grädda dem därefter i 10-15 minuter på 150 C. Dem ska vara hårda på ytan men krämiga inuti. Ta ut dem från ugnen och låt dem svalna.
Vispa smör, socker och gula fluffigt, till fyllningen. Lägg sedan ihop macaronesen 2 och 2 med bottnarna mot varandra med lite fyllning i mellan.
Servera en macaronesen med rabarbern, jordgubbar och kolasåsen
Låt väl smaka =)
Massage har nog de allra flesta varit på någon Och nu känner jag - efter en tids ont-i rygge...
Japp nu är det dags att ta ännu en tur med min gamla vän ( nåja ) Sj Över 5 tim resa ska det bli . Håll tummarna att det går bra. Men solen skiner ju =) Tjingeling ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|