Hacked.

Direktlänk till inlägg 6 januari 2010

Så klarar bilen kylan

Av Bitch - 6 januari 2010 19:10

Bildoktorn listar fem saker som varje bilägare bör göra, i det här vädret För nu jädrar är det kallt ( inatt hade vi -30 grader ):

  Ha koll på spolarvätskan.

Olika sorter tål olika mycket kyla. Se till att du använder rätt sort, säger Bosse.

– Det viktigaste är att spola länge, så att all den gamla vätskan kommer ut. Många gör missen att bara fylla på med den starkare groggen, medan den gamla svagare finns kvar. Då ligger den fortfarande och kan frysa i slangar och rör.

  Kontrolllera glykolen.

Utan rätt mängd glykol kan kylsystemet både frysa och rosta.

– Det står i bilens instruktionsbok hur mycket varje modell ska ha. Sen är det bara att mäta och se så att man håller den nivån. Gör man det inte behöver man fylla på, men det ska man inte göra själv. Då får man åka till en mack eller en verkstad och be om hjälp.

  Förhindra att dörrarna fryser.

Hemligheten, menar Bildoktorn, är att smöra gummilisterna.

– Det är ungefär som att valla skidor. Om man bara köper ett specialmedel, en silikonblandning som säljs på bensinmackerna, så kan man göra det själv. Man bara smörjer in listerna så att de blir mjuka, så fryser inte dörrarna igen.

  Få upp låset.

Återigen handlar det om att tänka efter – före. Speciellt om man har den nyare sortens bil som inte har en traditionell nyckel. För då behövs ofta specialtricks för att kunna öppna dörren.

– Många har ju sin instruktionsbok i handskfacket. Om billåset fryser igen och man då inte vet hur man ska göra, ja då sitter man i hissen, säger Bosse Bildoktorn.

  Se till att batteriet är laddat.

Ju kallare det är – desto mindre orkar ditt bilbatteri.

– Så här dags på året åker man mycket korta sträckor. Och på dem så brassar man på med värme, fläktar och allt möjligt. Risken är att batteriet inte hinner ladda upp, och att man sedan sitter där med ett dött batteri. Vet man med sig att batteriet är gammalt kan det vara läge att byta, säger Bosse Andersson.

 
 
Marketta

Marketta

6 januari 2010 21:57

Ja, nog har det varit kallt alltid och mycket problem med bilar. Vi fick dra igång en av våra som står ute, den som står i garaget är det inga problem med. Imorgon får maken skjutsa mig till garaget, tur man jobbar i Söderbärke i morgon och på måndag. Så då får bilen stå hemma i värmen.

Värre är det med hundarna. Nu ikväll har Micki börjat halta. Fast man vet inte med collie, de är mycket för att spela teater också. Börjar man ömka det minsta lilla så tar det ju aldrig slut med haltandet så vi får se hur han gör imorgon.

Kramizzar
Marketta

http://colliekompisarna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bitch - 3 mars 2012 17:41


This blogger just got owned by Michael. Fniss! <3   ...

Av Bitch - 2 mars 2012 23:53

                                           Massage har nog de allra flesta varit på någon                                                                                                         Och nu känner jag - efter en tids ont-i rygge...

Av Bitch - 29 februari 2012 22:42


   Mannen's kalas ikväll blev så lyckat   Det känns så roligt när man har stått i köket så gott som hela dagen och fixat , att gästerna sedan tycker det är gott och blir glada. Även dom båda tårtorna blev bra och jag fick beröm för dom  .   M...

Av Bitch - 29 februari 2012 16:03


                                                                      Grattis grattis raring- Idag får du äntligen fylla år på RÄTT dag      Jag har gjort en tårta i form av en Wii handkontroll och jag håller på med en större tårta där det b...

Av Bitch - 28 februari 2012 08:42

 Japp nu är det dags att ta ännu en tur med min gamla vän ( nåja ) Sj                                                       Över 5 tim resa ska det bli . Håll tummarna att det går bra. Men solen skiner ju =)   Tjingeling ...

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg ?
 Google
 Genom faccebook
 Genom hajpa
 Genom vänner som tipsat om bloggen
 Annat
 Har följt din blogg sen starten

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Gästboken-skriv gärna en rad

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Håll reda på tiden

Kategorier

Arkiv

Bloggar

Reklam

Länkar

RSS

Tidigare år


Skapa flashcards