Hacked.

Alla inlägg under juni 2010

Av Bitch - 19 juni 2010 14:12

 

Om någon av de 40 fotografer från Scanpix, som fått ensamrätt på att fotografera inifrån kyrkan, står rätt till för att ta bilden då Victoria kysser Daniel: då kommer vi nog att få se bilden en minut efteråt överst på någon av de stora nyhetssajterna.

Hemligheten bakom den blixtsnabba bildpubliceringen är den snillrika lösningen Shoot It Live. Ett svenskt IT-företag bestående av två personer, som IDG berättar om:

Eivind Vogel-Rödin, själv fotograf, berättar om bakgrunden.

– För två år sedan hade det varit en explosion av minut-för-minut-rapportering, framför allt från stora sportevenemang. Men som fotograf var det sjukt irriterande att inte kunna leverera bilder tillräckligt snabbt. När man tagit sina bilder skulle man koppla upp sin dator, föra över bilderna till datorn, skicka över dem till en bildredaktör som i sin tur skickade dem till webbredaktören. Vid det laget hade webbredaktören tappat tålamodet och tagit en skärmdump från en tv-sändning i stället.



Lösningen är en slags publiceringsmodul. Tillsammans med trådlös uppkoppling och 3G kan fotografen få iväg bilderna direkt.
Nyhetssajterna har hängt på och Shoot It Live används till bland annat sportbevakning, Melodifestivalen, Idol, studentkorteger och Prideparader.

Och idag för att snabbt få bilder från kronprinsessans bröllop.

direkt från bröllopet.

Shoot it Lives sajt.

Av Bitch - 19 juni 2010 14:03

idag när Viktoria gifter sig så kommer det att vara inte mindre än 4 präster framme vid altaret och det är alltid biskopen som viger kungligheter, så även idag.

framme vid altaret så kommer det att ligga 2 kronor och vi ska lyssna lite extra på slutet av vigselakten då ryktet säger att Daniel har en överasskning till sin prinsessa.- dagens Tips... Lyssna på texten !!


dessutom är det nu bekräftat att paret väljer en öppen vagn genom Stockholm



Återkommer snart med nya heter


Missy

Av Bitch - 19 juni 2010 12:54

Om ni kikar på bröllopsfesten på tv idag så kommer ni säkert se någon av de 85 specialbyggda vita bilar som ska transportera kungligheterna och deras gäster. Det är Volvo Personvagnar som har levererat bilarna till hovet speciellt för detta tillfället. Bilarna är specialbyggda och har ett särskilt sigill på bland annat nackstöden fram, instegslisten, och fram under backspeglarna. Bilarna är även numrerade för att visa att det är en specialserie.

 


Det är bilar av modellerna S80 och V70 som ska köra alla prominenta gäster. Hovet insisterade att bilarna skulle vara miljövänliga, och därför är det Drive modeller, som är Volvos miljöbilar.

 

Av Bitch - 19 juni 2010 12:23

Per Engsheden, som designat Victorias klänning, tog sig på förmiddagen igenom avspärrningarna bärande på ett klädpaket.


              

foto : Jenny alexsandersson


det närmar sig

Av Bitch - 19 juni 2010 12:05

Den senaste nyheten från Vickans bröllop är att alla hästar i kortesen bär silverskor. Tänk om en häst skulle tappa en sån bland publiken, vilken lycka och vilket fint minne =)

Sen kommer det att flyga flygplan över kortegevägen och risken finns att det kommer att låta lite mycket !


Återkommer med fler nyheter lite senare ..


Väl mött

Av Bitch - 19 juni 2010 09:03

Hur kronprinsessan Victorias brudklänning ser ut vet vi först i eftermiddag. Men en efter en faller de andra bitarna på plats inför dagens kungliga bröllop. Hovet avslöjar nu att Victoria och Daniels vigsel blir en riktig blomsterfest! Färgskalan i utsmyckningen är vald för att fånga det nordiska ljusa midsommarljuset, meddelar hovet i ett pressmeddelande. Rosa rosor, pioner, luktärter, syrener och hortensior tillsammans med liljekonvaljer och brudslöja bryts med riddarsporrar i blå och vita nyanser. Det är svenska vilda blommor från Ockelbo och majestätisk rhododendron från Sofiero slott.

Lobelia

Och i övrigt, hur kommer det att se ut då? En mild blå matta leder från Slottet till Storkyrkan. Mattan täcker trottoarerna i Trångsund och altargången i kyrkan. Stensocklarna vid kyrktrappan pryds med björklövsklädda obelisker i smide. Obeliskerna flankeras av rabatter bestående av lobelia i ljusblå nyanser. Storkyrkans tegelpelare är klädda med sex meter höga blomsterpelare.

Blå riddarsporrar

Blå och vita riddarsporrar växer mot de höga kyrkvalven. Trappan framför altaret har byggts ut och trappstegen vid sidorna dekoreras som rabatter av rosa sommarblommor. På altaret står rosa luktärter. Sidorna och altarringens hörn pryds av höga koner med blå riddarsporrar. Blomsterarrangemangen är skapade av Kungliga Hovstaternas florist Claes Carlsson. Ett 60-tal volontärer från Sverige, Norge, Danmark och Island avslutar det sista arbetet med dekorationerna alldeles snart, natten till bröllopsdagen.


Nu väntar vi med spänning ........

Av Bitch - 18 juni 2010 21:09

Att libanesen Elie Saab har blivit kronprinsessan Victorias internationella favorit den sista tiden gjorde att just hans senaste couturekollektion var bland den första jag tittade igenom nu när bilderna från Skeppsholmen ramlade in här för några minuter sedan… Och japp,- se där VOILA


 

Vickans klänning


 

Ser ni likeheten ?? Vickans klänning ä inte lika genomskinlig som denna  och ofta när det gäller kungliga beställningar är den dock något modifierad…

lika vacker ändå- om inte vackrare och passar vickan PERFECKT!!!



Och vi andra dödliga har väl knappast missat att det är ONE SHOULDER altså en axel klänningar som gäller i år 2010- eller ??


Madde va lika vacker hon

             

Som resten utav kungafamiljen


                         Japp japp japp- det påsgår festligheten i stockholm just nu people !!





Av Bitch - 18 juni 2010 19:42

Det va en väldigt fin och värdig begravning för Marianne idag, och prästen va så bra tycker jag för att han försökte få in lite glädje i allt det sorliga.

Mariannes enda dotter va ju med idag och henne för det såklart extra svårt för.

vem vill begrava sin mamma lixom!

Väldigt ostabilt väder och precis då vi kom ut från kyrkan så kom det en störtskur så vi fick rusa till bilarna!!

Jag stannade inte på kyrkkaffet, utan åkte direkt hem.Fick lite dåligt samvete för det, men jag kände att jag bara inte orkade!

Jag har ju lite andra personliga problem som jag inte tänker nämna här nu!


Lite senare blev det en sväng till Ica Maxi och på vägen hem köpte jag lite mat. Va nog dags att äta efter att inte gjort det på 2 dagar. Har helt enkelt inte velat haft mat.


Nu kollar jag på det kungliga bröllopet och det är ju vääldigt mycket bröllopssnack nu. Även jag tar upp och skvallrar här på min blogg, men det är ju en historisk händelse


Jag kommer att kika imorgon på Tv:n men inte hela dagen ! Hur ska vickans brudklänning se ut ? Jag tror det blir någon med halvlång ärm och silvias slöja som hon bar. Jättetråkig sak det där, rent bedrövlig är den

Men vi får hoppas på det bästa imorgon ;)


with love // Missy   

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg ?
 Google
 Genom faccebook
 Genom hajpa
 Genom vänner som tipsat om bloggen
 Annat
 Har följt din blogg sen starten

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Gästboken-skriv gärna en rad

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Håll reda på tiden

Kategorier

Arkiv

Bloggar

Reklam

Länkar

RSS

Tidigare år


Skapa flashcards