Direktlänk till inlägg 7 augusti 2010
Ingen sommar utan kräftor. Så är det bara.
Och det är snart dags för våran årliga kräftskiva =) nästa lördag smäller det
En av sommarens värsta fiender är vi själva och vår otäcka tendens att ta i för mycket. Det är ju nu vi ska knäppa upp, koppla ur och koppla av. I stället tar vi i från tårna när det ska bjudas på middagar och ”spontana” grillkvällar.
Inte minst gäller detta den så till synes enkla tillställning vi kallar kräftskiva. Egentligen torde det ju knappast finnas något simplare. Man köper en hink färdigkokta skaldjur, tjackar en ost med drag i, samt rostar en trave brödskivor. Lite pilsnerdricka till det och kanske en (eller flera )liten klar en, och man är liksom hemma.
Ändå ska vi dutta och fjutta med pappersmånar, haklappar, komplicerade tilltugg, snapsöverdoser och invecklade desserter. Vore det inte trevligare om vi taggade ner några varv, drack lite mindre och som en ren bonus orkade ställa till med kräftskiva lite oftare?
Men å andra sidan är det ju ROLIGT med pyntandet etc eller hur ? fast hur många uppskattar det egentligen ? Nu vet ju vi att våra kräftskivor är populära för det är ju därför folk återkommer år efter år.Redan i juni frågas det efter ett datum hihi !
Men vill man förenkla det hela så varför inte köra en kräftknytis? Var och en tar med något litet som kan passa till – en ost, ett bröd, en dippsås och värden står för kräftfatet. Vips, har man en mysig, soft kväll i kräftans vänkrets.
Nåja här bjuder jag på ett recept- varsogod !
Kräftdipp med pepparrot, lime och sesam
4 portioner, 10 minuter
Enkel och smakrik dipp att servera till kräftor. Kan förberedas dagen innan.
1 tsk dillfrön
2 dl turkisk yoghurt
2 tsk färdigriven pepparrot eller 1 msk färskriven (eller efter smak)
1 lime
1-2 tsk dijonsenap
1 nypa salt
1 tsk sesamolja
Börja med att stöta dillfrön i en mortel. Blanda med yoghurten. Skala och riv pepparrot om du använder färsk, ta direkt från burken annars, och tillsätt mängd efter smak (det får gärna vara lite rivigt). Tvätta limen och riv ner skalet. Tillsätt dijonsenap (anpassa även den efter smak), salt och sesamolja.
Smaka av med salt, kanske några droppar lime, och lite extra pepparrot. Täck över med plastfolie, låt gärna stå och samla smak en stund i kylen.
Servera som dipp till kräftor.
Massage har nog de allra flesta varit på någon Och nu känner jag - efter en tids ont-i rygge...
Japp nu är det dags att ta ännu en tur med min gamla vän ( nåja ) Sj Över 5 tim resa ska det bli . Håll tummarna att det går bra. Men solen skiner ju =) Tjingeling ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|