Hacked.

Direktlänk till inlägg 8 december 2010

Lussebullar i annorlunda form

Av Bitch - 8 december 2010 11:08


                             



>
>


Nu är det ju snart dags att baka årets lussebullar.Får fantasin leka fritt kan lussebullar få vilken form som helst. Tex temat havsdjup. Får fantasin leka fritt kan lussebullar få vilken form som helst.


Tillagning

20 - 30 lussehavsdjur


1. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm degvätskan till fingervärme (37 grader).


2. Mortla saffran och 1 msk socker till ett fint pulver. Smula jästen i bunken till en assistent och tillsätt saffran. Häll degspadet över och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt kesella, socker, salt och det mesta av mjölet (spara ca 1 dl till utbakningen).


3. Bearbeta degen på låga varv i 6-8 minuter tills degen är blank och smidig. Prova att göra ett glutenprov genom att ta en liten bit av degen och försiktigt dra i den tills det nästan går att se igenom den. En färdigarbetad deg ska inte gå sönder när man gör detta. Den färdiga degen ska vara lite kletig, men tillsätt mer mjöl om degen är mycket kletig.


4. Låt degen jäsa övertäckt ca 60 minuter i rumstemperatur eller över natten i kylskåp.


5. Knåda ur luften ur degen på mjölat bakbord, dela upp degen i två delar och forma till två rullar. Täck över den ena och skär små bitar av den andra. Forma dem till olika havsfigurer: sjöjungfru, krabba, disneyfisken Nemo, bläckfiskar och treögda fiskar. Forma figurerna direkt på plåtar med bakplåtspapper så slipper de flyttas. Garnera med korinter.


5. Sätt ugnen på 225 grader och låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter.


6. Pensla försiktigt lussebullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter.


100 gram smör
5 dl mjölk
2 paket saffran
2 dl strösocker
50 gram jäst
250 gram kesella
2 krm salt
17 dl vetemjöl
0,5 dl  korinter

1 st ägg till pensling



Lycka till =)


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bitch - 3 mars 2012 17:41


This blogger just got owned by Michael. Fniss! <3   ...

Av Bitch - 2 mars 2012 23:53

                                           Massage har nog de allra flesta varit på någon                                                                                                         Och nu känner jag - efter en tids ont-i rygge...

Av Bitch - 29 februari 2012 22:42


   Mannen's kalas ikväll blev så lyckat   Det känns så roligt när man har stått i köket så gott som hela dagen och fixat , att gästerna sedan tycker det är gott och blir glada. Även dom båda tårtorna blev bra och jag fick beröm för dom  .   M...

Av Bitch - 29 februari 2012 16:03


                                                                      Grattis grattis raring- Idag får du äntligen fylla år på RÄTT dag      Jag har gjort en tårta i form av en Wii handkontroll och jag håller på med en större tårta där det b...

Av Bitch - 28 februari 2012 08:42

 Japp nu är det dags att ta ännu en tur med min gamla vän ( nåja ) Sj                                                       Över 5 tim resa ska det bli . Håll tummarna att det går bra. Men solen skiner ju =)   Tjingeling ...

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg ?
 Google
 Genom faccebook
 Genom hajpa
 Genom vänner som tipsat om bloggen
 Annat
 Har följt din blogg sen starten

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Gästboken-skriv gärna en rad

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Håll reda på tiden

Kategorier

Arkiv

Bloggar

Reklam

Länkar

RSS

Tidigare år


Skapa flashcards