Hacked.

Direktlänk till inlägg 9 mars 2011

Göra egna Marshmallows

Av Bitch - 9 mars 2011 15:44

Marshmallows

 Gott marshmallows godis som man enkelt kan göra själv.Marshmallows är en sorts geléaktigt amerikanskt godis som faktiskt är ganska enkelt att göra själv med detta recept!

Timglas Tid: ca 2 timmar varav en timme för att stelna
Portioner ca 70 st
laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Ingredienser:

  • 14 st gelatinblad
  • 4,75 dl strösocker
  • 1,5 msk ljus sirap
  • 2 dl vatten
  • 2 st äggvitor
  • 0,5 tsk olja

Till formen och rulla i:

  • 1 dl florsocker
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 msk olja

Utrustning du behöver:

  • digital termometer
  • elvisp
  • 1 st ugnsform ca 22x22 cm

Gör så här:

1. Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med vatten.

2. Blanda florsocker, potatismjöl och vaniljsocker till formen i en skål.

3. Olja formen.

4. Sikta över sockerblandningen.

5. Det ska bli vitt på botten i formen, oljan suger upp en del så man får sikta över ganska mycket.

6. Blanda vatten, sirap och socker i en kastrull och låt koka upp.

7. Koka ca 3 minuter under lock.

8. Låt fortsätta koka utan lock tills sockersmeten är 127°C (koka ca 20 min om du inte har någon termometer). Ta av kastrullen från värmen och låt svalna under tiden du vispar äggvitorna.

9. Häll äggvitorna i en bunke eller litermått.

10. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Det ska gå att vända upp och ner på bunken.

11. Krama ur gelatinbladen.

12. Rör i gelatinbladen ett i taget.

13. Blandningen blir tjockare och tjockare.

14. Rör om tills allt gelatin smält till en tjock och fin smet.

15. Tillsätt oljan.

16. Häll smeten i en tunn stråle i äggviteskummet och vispa med elvispen på lägsta hastighet eller rör ordentligt samtidigt.

17. Rör till en jämn och fin smet.

18. Häll smeten i formen.

19. Strö över ett lager med sockerblandningen till formen. Låt stå kallt ca 1 timme så den stelnar.

20. Skär runt om och lossa gelémassan.

21. Man får lossa den vartefter runtomkring.

22. Stjälp upp den på en skärbräda.

23. Skär med en vass kniv i längder, ca 2 cm breda och sedan på tvären till fyrkantiga bitar i önskad storlek.

24. Vänd runt bitarna i sockerblandningen.



Låt dem gärna ligga ett par timmar innan de avnjuts så blir marshmallowsarna godare.


Lycka till

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bitch - 3 mars 2012 17:41


This blogger just got owned by Michael. Fniss! <3   ...

Av Bitch - 2 mars 2012 23:53

                                           Massage har nog de allra flesta varit på någon                                                                                                         Och nu känner jag - efter en tids ont-i rygge...

Av Bitch - 29 februari 2012 22:42


   Mannen's kalas ikväll blev så lyckat   Det känns så roligt när man har stått i köket så gott som hela dagen och fixat , att gästerna sedan tycker det är gott och blir glada. Även dom båda tårtorna blev bra och jag fick beröm för dom  .   M...

Av Bitch - 29 februari 2012 16:03


                                                                      Grattis grattis raring- Idag får du äntligen fylla år på RÄTT dag      Jag har gjort en tårta i form av en Wii handkontroll och jag håller på med en större tårta där det b...

Av Bitch - 28 februari 2012 08:42

 Japp nu är det dags att ta ännu en tur med min gamla vän ( nåja ) Sj                                                       Över 5 tim resa ska det bli . Håll tummarna att det går bra. Men solen skiner ju =)   Tjingeling ...

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg ?
 Google
 Genom faccebook
 Genom hajpa
 Genom vänner som tipsat om bloggen
 Annat
 Har följt din blogg sen starten

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Gästboken-skriv gärna en rad

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Håll reda på tiden

Kategorier

Arkiv

Bloggar

Reklam

Länkar

RSS

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards