Hacked.

Direktlänk till inlägg 13 mars 2011

Hallonfylld chokladkaka

Av Bitch - 13 mars 2011 10:00


Hur mumsigt som helst - håll tillgodo


Hallonfylld chokladkaka

1. Kladdkakebottnar:
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt

 2. Fyllning:
4-5 dl färska eller tinade hallon (200-250 g)

3. Tryffelglasyr:
250 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 msk honung
25 g rumsvarmt smör


  1. Två formar med löstagbar kant. Klä botten på formarna med bakplåtspapper och smörj kanterna. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt och blanda sen ner det smälta smöret. Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i egen bunke och rör sen försiktigt ner i smeten. Hälls smeten i formarna och ställ i nedre delen av ugnen 10-15 min i 200 grader. Kakorna ska fortfarande vara lite kladdiga efter gräddning. Låt de färdiga kladdkakorna svalna och ta sen ur formarna.
  2. Lägg hallonen på en av kladdkakorna och lägg den andra ovanpå.
  3.  Hacka chokladen. Koka upp grädde och honung, dra kastrullen rån plattan och rör ner chokladen i den varma gräddblandningen tills all choklad smält. Tillsätt sen smöret i små klickar och rör tills det blivit en slät smet. Låt glasyren stelna i rumstemperatur eller ställ in i frysen men var då noga med att den inte stelnar för mycket. Glasera hela tårtan och dekorera med hallon

Gör gärna tårtan i förväg, den är som godast efter en dag eller två!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bitch - 3 mars 2012 17:41


This blogger just got owned by Michael. Fniss! <3   ...

Av Bitch - 2 mars 2012 23:53

                                           Massage har nog de allra flesta varit på någon                                                                                                         Och nu känner jag - efter en tids ont-i rygge...

Av Bitch - 29 februari 2012 22:42


   Mannen's kalas ikväll blev så lyckat   Det känns så roligt när man har stått i köket så gott som hela dagen och fixat , att gästerna sedan tycker det är gott och blir glada. Även dom båda tårtorna blev bra och jag fick beröm för dom  .   M...

Av Bitch - 29 februari 2012 16:03


                                                                      Grattis grattis raring- Idag får du äntligen fylla år på RÄTT dag      Jag har gjort en tårta i form av en Wii handkontroll och jag håller på med en större tårta där det b...

Av Bitch - 28 februari 2012 08:42

 Japp nu är det dags att ta ännu en tur med min gamla vän ( nåja ) Sj                                                       Över 5 tim resa ska det bli . Håll tummarna att det går bra. Men solen skiner ju =)   Tjingeling ...

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg ?
 Google
 Genom faccebook
 Genom hajpa
 Genom vänner som tipsat om bloggen
 Annat
 Har följt din blogg sen starten

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Gästboken-skriv gärna en rad

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Håll reda på tiden

Kategorier

Arkiv

Bloggar

Reklam

Länkar

Följ bloggen

Följ Hacked. med Blogkeen
Följ Hacked. med Bloglovin'

RSS

Tidigare år


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se