Direktlänk till inlägg 10 oktober 2011
Hösten är ju lite utav en baktid eller hur. dessa är jättegoda och väldigt lätta att baka..
Det här behöver du till ca 60 stycken småbröd :
250 gram smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornsalt
Fyllning:
3-4 msk fast sylt ( Tex med hallon & blåbär )
Glasyr
2 dl florsocker
1 1/2 – 2 msk vatten
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 – 200 grader
Rör matfett och socker. tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjorthornsaltet.
Arbeta till en smidig deg.
Dela degen på 4 och forma ca 40 cm långa längder.
Lägg dem på en plåt , med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning och full med sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 12- 15 minuter.
Blanda sedan ingredineserna till glasyren. Och bred detta på de varma längderna.
Skär sedan snitt medan de är varma.
Klara att servera.
Massage har nog de allra flesta varit på någon Och nu känner jag - efter en tids ont-i rygge...
Japp nu är det dags att ta ännu en tur med min gamla vän ( nåja ) Sj Över 5 tim resa ska det bli . Håll tummarna att det går bra. Men solen skiner ju =) Tjingeling ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 | 6 |
7 | 8 |
9 |
|||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | |||
17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 | |||||||||
|