Senaste inläggen
Hörde ett intressant program på radion igår . Det handlade om bäst-före-datum. Vi är ofta så fixerade vid att ett livsmedel inte går att använda efter bäst-före-datum, men i själva verket handlar det om att producenten garanterar att varan är lika bra ända fram till bäst-före-datum som den är när den är helt ny. Dvs, många produkter kan användas även efter detta datum. Det är som härliga Marie-Louise Danielsson Tham säger, ni vet den där sköna professorn och bakteriejägaren i TV4:s "Rent Hus", "-Använd näsan". Luktar det ok så är det oftast ok även om det gått över tiden några dagar.
Tilläggas bör att det är skillnad på "sista förbrukningsdag" och "bäst-före-datum". Märkningen "sista förbrukningsdag" finns på känsliga livsmedel som ej skall användas efter detta datum.
Men vi kanske behöver lära oss att göra som man gjorde förr- börja använda näsan. Den talar om när något är fel.
Njut av dagen ( även om man lide av envis förkylning ) och låt oss påminna oss att vi kan vara tacksamma att vi varken har jordbävning, översvämning eller kärnkraftskatastrof i den här delen av världen....
/Missy
Ikväll är det då dags att återså fruarna på Wisteria Lane igen och som jag har längtat. Jag älskar det programmet. so welcome back bitche's
Hur mumsigt som helst - håll tillgodo
Hallonfylld chokladkaka
1. Kladdkakebottnar:
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
2. Fyllning:
4-5 dl färska eller tinade hallon (200-250 g)
3. Tryffelglasyr:
250 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 msk honung
25 g rumsvarmt smör
Gör gärna tårtan i förväg, den är som godast efter en dag eller två!
Jag gillar verkligen vårens modetrend!
Lager på lager av transparens och utsökta spetsar i mjuka nyanser. Färger som nude, svag rosa och cremé ligger närmast trenden. Looken blir komplett med svarta detaljer. En stil Missy gillar i vår!
Men i vår är det även helt rätt med preppy. Införskaffa dig vårens modemåsten som chinos i olika färger, styla med en kort tröja, instoppad skjorta och toppa looken med en accessoar i konjaksfärgat läder.
Vilken är DIN stil ?
/Missy
SHOE-oholic
Det finns folk som gillar skor – och sen finns det vi som ÄLSKAR skor!
Jag läste ett inlägg i Marian Keyes bok med krönikor vid namn ”Under täcket” där hon listar kriterierna. Här är ett urval citerat från boken:
- Om du har köpt skor men aldrig använt dem efter som du inte vill slita på dem.
- Om du anpassar din dag efter de skor du vill bära (…).
- Om du äger ungefär tio nästan identiska par svarta skor.
Jag måste erkänna att de flesta punkter på den listan passar in på mig. Mitt motto är man kan aldrig ha för många par skor. Tyvärr håller inte mannen – eller garderoben med om det.
Nu kommer det dessutom en vår och i butikerna bara väller det in vår & sommarskor i alla möjliga härliga pasteller osv .. ÅHHHH
Hur är det med er och skor ?
/Missy
1. Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med vatten. 2. Blanda florsocker, potatismjöl och vaniljsocker till formen i en skål. 3. Olja formen. 4. Sikta över sockerblandningen. 5. Det ska bli vitt på botten i formen, oljan suger upp en del så man får sikta över ganska mycket. 6. Blanda vatten, sirap och socker i en kastrull och låt koka upp. 7. Koka ca 3 minuter under lock. 8. Låt fortsätta koka utan lock tills sockersmeten är 127°C (koka ca 20 min om du inte har någon termometer). Ta av kastrullen från värmen och låt svalna under tiden du vispar äggvitorna. 9. Häll äggvitorna i en bunke eller litermått. 10. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Det ska gå att vända upp och ner på bunken. 11. Krama ur gelatinbladen. 12. Rör i gelatinbladen ett i taget. 13. Blandningen blir tjockare och tjockare. 14. Rör om tills allt gelatin smält till en tjock och fin smet. 15. Tillsätt oljan. 16. Häll smeten i en tunn stråle i äggviteskummet och vispa med elvispen på lägsta hastighet eller rör ordentligt samtidigt. 17. Rör till en jämn och fin smet. 18. Häll smeten i formen. 19. Strö över ett lager med sockerblandningen till formen. Låt stå kallt ca 1 timme så den stelnar. 20. Skär runt om och lossa gelémassan. 21. Man får lossa den vartefter runtomkring. 22. Stjälp upp den på en skärbräda. 23. Skär med en vass kniv i längder, ca 2 cm breda och sedan på tvären till fyrkantiga bitar i önskad storlek. 24. Vänd runt bitarna i sockerblandningen. Låt dem gärna ligga ett par timmar innan de avnjuts så blir marshmallowsarna godare. Lycka till
Nu när det ska bråkas som det gjort runt om i världen ( vad ghänder egentligen ?!)
Uppror i Egypten, Tunisien och Libyen. Demonstrationer i Jemen och Bahrain.
Nu drabbar oroligheterna i Mellanöstern svenska bilister – genom extrema bränslepriser.
Besinpriserna slår rekord efter rekord. Men det kan bli ännu värre. För när sommaren närmar sig och miljontals amerikaner ger sig ut på bilsemester ökar efterfrågan på bensin. Och då stiger priserna ännu mer.
Det är verkligen inte billigt när man får betala nästan 14:50 för en liter bensin, 95 oktan och ungefär samma för en liter diesel.
Det är på tok för dyrt, det enda som kan sänka priset är om staten går in och sänker den extrema skatten och momsen på bränsle.Men det kan vi bara drömma om antar jag!
Men vi kan spara lite bensin iaf ..se här :
Idag mår jag lite bättre, eller det blir bättre för varje dag som går nu och jag blir så glad så glad när jag märker att ENERGIN återvänder. Öronen är inte bra ännu och hostan är kvar, men som sagt det blir bättre.Vaknade dock av att jag blödde kraftigt av näsblod och det är ju inte så trevligt.
Jag pratade med min pappa idag och nu berättade han att han fått gråstarr och måste operera ena ögat.Usch det känsn så tråkigt även om jag vet att när man blir äldre så kommer sånna här saker. Tycker pappa haft nog med elände på ett tag nu bara !
Den 17 Mars ska bilen in på verkstad och fixa dom 2:or som finns och sedan ska den in och bli bes. Sen ska jag ta beslutet om jag ska sälja bilen eller behålla den och fixa det andra som måste fixax med. Det kommer ju att kosta lite isf. Ja haf får se.
Hos mig skiner solen idag och bara det blir man ju glad för =)
/Missy
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|