Hacked.

Senaste inläggen

Av Bitch - 16 mars 2011 09:48

Hörde ett intressant program på radion igår . Det handlade om bäst-före-datum. Vi är ofta så fixerade vid att ett livsmedel inte går att använda efter bäst-före-datum, men i själva verket handlar det om att producenten garanterar att varan är lika bra ända fram till bäst-före-datum som den är när den är helt ny. Dvs, många produkter kan användas även efter detta datum. Det är som härliga Marie-Louise Danielsson Tham säger, ni vet den där sköna professorn och bakteriejägaren i TV4:s "Rent Hus", "-Använd näsan". Luktar det ok så är det oftast ok även om det gått över tiden några dagar.


Tilläggas bör att det är skillnad på "sista förbrukningsdag" och "bäst-före-datum". Märkningen "sista förbrukningsdag" finns på känsliga livsmedel som ej skall användas efter detta datum.


Men vi kanske behöver lära oss att göra som man gjorde förr- börja använda näsan. Den talar om när något är fel. Skrikandes


Njut av dagen ( även om man lide av envis förkylning )  och låt oss påminna oss att vi kan vara tacksamma att vi varken har jordbävning, översvämning eller kärnkraftskatastrof i den här delen av världen....

/Missy


Av Bitch - 15 mars 2011 19:34


                 

Ikväll är det då dags att återså fruarna på Wisteria Lane igen och som jag har längtat. Jag älskar det programmet. so welcome back bitche's


Av Bitch - 13 mars 2011 10:00


Hur mumsigt som helst - håll tillgodo


Hallonfylld chokladkaka

1. Kladdkakebottnar:
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt

 2. Fyllning:
4-5 dl färska eller tinade hallon (200-250 g)

3. Tryffelglasyr:
250 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 msk honung
25 g rumsvarmt smör


  1. Två formar med löstagbar kant. Klä botten på formarna med bakplåtspapper och smörj kanterna. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt och blanda sen ner det smälta smöret. Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i egen bunke och rör sen försiktigt ner i smeten. Hälls smeten i formarna och ställ i nedre delen av ugnen 10-15 min i 200 grader. Kakorna ska fortfarande vara lite kladdiga efter gräddning. Låt de färdiga kladdkakorna svalna och ta sen ur formarna.
  2. Lägg hallonen på en av kladdkakorna och lägg den andra ovanpå.
  3.  Hacka chokladen. Koka upp grädde och honung, dra kastrullen rån plattan och rör ner chokladen i den varma gräddblandningen tills all choklad smält. Tillsätt sen smöret i små klickar och rör tills det blivit en slät smet. Låt glasyren stelna i rumstemperatur eller ställ in i frysen men var då noga med att den inte stelnar för mycket. Glasera hela tårtan och dekorera med hallon

Gör gärna tårtan i förväg, den är som godast efter en dag eller två!

Av Bitch - 10 mars 2011 18:13


Jag gillar verkligen vårens modetrend!

Lager på lager av transparens och utsökta spetsar i mjuka nyanser. Färger som nude, svag rosa och cremé ligger närmast trenden. Looken blir komplett med svarta detaljer. En stil Missy gillar i vår!


  Men i vår är det  även helt rätt med preppy. Införskaffa dig vårens modemåsten som chinos i olika färger, styla med en kort tröja, instoppad skjorta och toppa looken med en accessoar i konjaksfärgat läder.


 

Vilken är DIN stil ?


/Missy

Av Bitch - 10 mars 2011 14:34

SHOE-oholic
Det finns folk som gillar skor – och sen finns det vi som ÄLSKAR skor!

Jag läste ett inlägg i Marian Keyes bok med krönikor vid namn ”Under täcket” där hon listar kriterierna. Här är ett urval citerat från boken:

 - Om du har köpt skor men aldrig använt dem efter som du inte vill slita på dem.
- Om du anpassar din dag efter de skor du vill bära (…).
- Om du äger ungefär tio nästan identiska par svarta skor.

                       9172633409.jpg


Jag måste erkänna att de flesta punkter på den listan passar in på mig. Mitt motto är man kan aldrig ha för många par skor. Tyvärr håller inte mannen – eller garderoben med om det.

Nu kommer det dessutom en vår och i butikerna bara väller det in vår & sommarskor i alla möjliga härliga pasteller osv .. ÅHHHH


Hur är det med er och skor ?


/Missy

Av Bitch - 9 mars 2011 15:44

Marshmallows

 Gott marshmallows godis som man enkelt kan göra själv.Marshmallows är en sorts geléaktigt amerikanskt godis som faktiskt är ganska enkelt att göra själv med detta recept!

Timglas Tid: ca 2 timmar varav en timme för att stelna
Portioner ca 70 st
laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Ingredienser:

  • 14 st gelatinblad
  • 4,75 dl strösocker
  • 1,5 msk ljus sirap
  • 2 dl vatten
  • 2 st äggvitor
  • 0,5 tsk olja

Till formen och rulla i:

  • 1 dl florsocker
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 msk olja

Utrustning du behöver:

  • digital termometer
  • elvisp
  • 1 st ugnsform ca 22x22 cm

Gör så här:

1. Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med vatten.

2. Blanda florsocker, potatismjöl och vaniljsocker till formen i en skål.

3. Olja formen.

4. Sikta över sockerblandningen.

5. Det ska bli vitt på botten i formen, oljan suger upp en del så man får sikta över ganska mycket.

6. Blanda vatten, sirap och socker i en kastrull och låt koka upp.

7. Koka ca 3 minuter under lock.

8. Låt fortsätta koka utan lock tills sockersmeten är 127°C (koka ca 20 min om du inte har någon termometer). Ta av kastrullen från värmen och låt svalna under tiden du vispar äggvitorna.

9. Häll äggvitorna i en bunke eller litermått.

10. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Det ska gå att vända upp och ner på bunken.

11. Krama ur gelatinbladen.

12. Rör i gelatinbladen ett i taget.

13. Blandningen blir tjockare och tjockare.

14. Rör om tills allt gelatin smält till en tjock och fin smet.

15. Tillsätt oljan.

16. Häll smeten i en tunn stråle i äggviteskummet och vispa med elvispen på lägsta hastighet eller rör ordentligt samtidigt.

17. Rör till en jämn och fin smet.

18. Häll smeten i formen.

19. Strö över ett lager med sockerblandningen till formen. Låt stå kallt ca 1 timme så den stelnar.

20. Skär runt om och lossa gelémassan.

21. Man får lossa den vartefter runtomkring.

22. Stjälp upp den på en skärbräda.

23. Skär med en vass kniv i längder, ca 2 cm breda och sedan på tvären till fyrkantiga bitar i önskad storlek.

24. Vänd runt bitarna i sockerblandningen.



Låt dem gärna ligga ett par timmar innan de avnjuts så blir marshmallowsarna godare.


Lycka till

Av Bitch - 9 mars 2011 12:15

Nu när det ska bråkas som det gjort runt om i världen ( vad ghänder egentligen ?!)


Uppror i Egypten, Tunisien och Libyen. Demonstrationer i Jemen och Bahrain.

Nu drabbar oroligheterna i Mellanöstern svenska bilister – genom extrema bränslepriser.


Besinpriserna slår rekord efter rekord. Men det kan bli ännu värre. För när sommaren närmar sig och miljontals amerikaner ger sig ut på bilsemester ökar efterfrågan på bensin. Och då stiger priserna ännu mer.

Det är verkligen inte billigt när man får betala nästan 14:50 för en liter bensin, 95 oktan och ungefär samma för en liter diesel.
Det är på tok för dyrt, det enda som kan sänka priset är om staten går in och sänker den extrema skatten och momsen på bränsle.Men det kan vi bara drömma om antar jag!


Men vi kan spara lite bensin iaf ..se här :


Så kör du snålt :

  •   Grundprincipen är att köra på högsta möjliga växel (och därmed lägsta varvtal). Hoppa därför över växlar. Från ettan till trean. Från trean till femman. Högsta växeln kan ligga i från 50 km/h.
  •   Låt bilen rulla utan gaspådrag i kraftigt medlut (vid mycket kraftigt medlut kan det löna sig att lägga växeln i friläge) och använd medlutskraften för att komma uppför i motlut. Undvik att accelerera i motlut.
  •   Jämnt tryck på gaspedalen. Så få inbromsningar med fotbroms och gaspådrag som möjligt.
  •   Motorbromsa (släpp gaspedalen och växla ner) istället för att fotbromsa. Med motorbromsning stänger du av bränsletillförseln ner till 1 500 varv. Växla ner strax före 1 500 varv och behåll bränsleavstängningen.
  •   Gasa aldrig med mer än halv gas och varva aldrig över 3 000 varv.
  •   Måste du stanna mer än en minut, vid köbildning eller vid trafikljus, stäng av motorn.
  •   Använd aldrig AC (luftkonditioneringen) annat än när det är absolut nödvändigt.
  •   För automatväxlade bilar gäller det att köra mjukt och att växla upp så tidigt som möjligt.

Av Bitch - 9 mars 2011 11:32

Idag mår jag lite bättre, eller det blir bättre för varje dag som går nu och jag blir så glad så glad när jag märker att ENERGIN återvänder. Öronen är inte bra ännu och hostan är kvar, men som sagt det blir bättre.Vaknade dock av att jag blödde kraftigt av näsblod och det är ju inte så trevligt.


Jag pratade med min pappa idag och nu berättade han att han fått gråstarr och måste operera ena ögat.Usch det känsn så tråkigt även om jag vet att när man blir äldre så kommer sånna här saker. Tycker pappa haft nog med elände på ett tag nu bara !


Den 17 Mars ska bilen in på verkstad och fixa dom 2:or som finns och sedan ska den in och bli bes. Sen ska jag ta beslutet om jag ska sälja bilen eller behålla den och fixa det andra som måste fixax med. Det kommer ju att kosta lite isf. Ja haf får se.


Hos mig skiner solen idag och bara det blir man ju glad för =)


/Missy

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg ?
 Google
 Genom faccebook
 Genom hajpa
 Genom vänner som tipsat om bloggen
 Annat
 Har följt din blogg sen starten

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012
>>>

Gästboken-skriv gärna en rad

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Håll reda på tiden

Kategorier

Arkiv

Bloggar

Reklam

Länkar

RSS

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards